Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в Чънду, Китай, след загуба три тежки сета от Александър Бублик – в отделните части 7-5, 6-7 (9), 6-7 (3) в мач, продължил точно 2 часа и 30 минути.

В откриващата част първата ни ракета започна отлично и дръпна с пробив и 3-0, но загуби концентрация и последваха три последователни гейма за казахстанеца. В крайна сметка 28-годишният хасковлия затвори сета след решителен брейк в 12-ия гейм. Във втория сет двамата доминираха на сервис и логично стигнаха до тайбрек.

В него Григор имаше два мачбола, които обаче бяха отразени, а при третия си шанс за изравняване на резултата, Бублик не сбърка и вкара мача в трети сет. Казахстанецът дръпна с пробив в началото, но в седмия гейм Димитров върна брейка. Българинът спаси мачбол при 5-4 за 22-годишния си опонент, за да вкара двубоя в тайбрек, където обаче отново преклони глава пред Бублик. Гигантът поведе на бърза ръка с 5-0 точки и до края нямаше проблеми, за да се класира за полуфиналите на надпреварата.

Голямата разлика в ключовите моменти дойде от сервиса, като по-младият от двамата реализира цели 35 аса при 15 двойни грешки. В спор за място на финала Бублик ще се изправи срещу спечелилия измежду Лойд Харис и Жоао Соуса. В другите два четвъртфинала по-късно днес съперници са Егор Герасимов-Денис Шаповалов и Пабло Кареньо Буста-Кристиан Гарин.