Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес на ЦСКА 1948 в мач от 1/16-финалите от турнира за купата на България. При равен резултат в редовното време на стадион „Васил Левски“ регламентът сочи продължения, а при ново равенство в тях - изпълнения на дузпи. Двубоят ще започне в 19 часа и ще бъде излъчен по канал на „Диема“.  
Дунавци тръгнаха вчера за София с група от 17 футболисти. Сред избраниците на старши треньора Людмил Киров бе и юношата Митко Русанов.
„Със сигурност няма да отпишем този мъч, въпреки че едва ли ще станем носители на купата. Вероятно някои си мислят, че ще се пестим предвид идното сериозно домакинство срещу „Лудогорец“ в Русе. Вярно е, че мачът срещу шампионите е по-важен, но не мисля, че трябва да вдигнем бялото знаме срещу ЦСКА 1948. Все пак трябва да браним авторитета на клуба. Чака ни сериозен мач срещу много добре селектиран съперник, който няма грешна стъпка в първенството на Втора лига. Гледах мача на столичани срещу „Септември“, така че имам представа за играта на „червените““, каза Киров пред „Утро“.
Той разкри, че със сигурност ще даде почивка на капитана и централен защитник Мартин Ковачев. Затова пък за първи път щял да прати на терена дошлия преди две седмици турски футболист Беркан Дурду. Възможностите на 20-годишния полузащитник са голяма загадка, тъй като до този момент няма и минутка игра в официален мач. Наблюдавалите тренировки капацитети казаха пред „Утро“, че бившият футболист на „Малатияспор“ не впечатлява с нещо особено.  
Новините от лагера на ЦСКА 1948 са, че старши треньорът на „червените“ Петко Петков ще разчита на състава, разгромил „Септември“ с 5:0.