Мачът "Дунав"-"Ботев" /Вр/ днес ще е пряк дуел между два замесени в борбата за спасение отбори. Русенските футболисти са 10-и с 9 точки при голова разлика 10:15. Врачани са предпоследни с 8 пункта и същото голово съотношение.
Вижте обаче таблицата по-долу. Тя показва, че всички отбори след шестото място са потенциални кандидати за изпадане. На практика всички са като че ли пред равен старт, така че всяка точка ще бъде от изключителна важност. 
"Напоследък всичко е срещу нас. Нашите шансове са само в едно - в двойно по-голямата мотивация и себераздаване. Наясно съм с "Ботев" - един добре селектиран и с доста опитни играчи отбори. Сигурен съм, че и врачани ни познават добре. Няма кой знае с какво да се изненадаме, което значи, че мачът ще е голяма битка. Мисля, че сме готови на такава битка, нищо че ще бъдем без ключов футболист като Ахмед Ахмедов", каза за "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
В обедните часове вчера той и футболистите тръгнаха за Враца. Киров качи на автобуса 17 играчи, като този път между тях нямаше юноши. Ще е много любопитно какъв ще е изборът на старши треньора за хората в атака. След наказанието на Ахмедов той разполага само с двама нападатели - Стефан Христов и Иван Селеменев. Селеменев обаче е по-скоро халф, така че Христов може би ще се окаже самотникът в предни позиции.
По програма отборът тренира снощи на врачански терен.
Мачът днес ще започне в 17.30 часа.
7. "Черно море"     11
8. "Славия"         10
9. "Ботев" /Пд/     9
10. "ДУНАВ"         9
11. "Етър"         8
12. "Царско село"     8
13. "Ботев" /Вр/     8
14. "Витоша"         3