Зад кандидатурата на Елеонора Николова официално застава коалиция между СДС, движение "България на гражданите", Съюз на свободните демократи, Българска нова демокрация и Движение 21. Тя е подкрепена и от сдружението "Инициатива Единение" на академиците Стефан Воденичаров и Георги Марков. Това стана ясно на пресконференция вчера, на която лидерът на СДС Румен Христов каза, че е воден дълъг разговор с Николова, който най-накрая се е увенчал с успех. 
"Предстои ни състезание. Елеонора Николова е ярък представител на автентичната десница и затова заставаме без колебание зад нейната кандидатура. Тя е достоен кандидат, като първата цел е да се стигне до балотаж", каза Христов. 
"Дълго и мъчително вземах решението си да се кандидатирам. Прецених, че мога, знам, показала съм и ще покажа, че управлявам в интерес на гражданите. В нашия град трябва да се върне надеждата, вярата. Ние вдясно имаме вина, че в годините поради различни обстоятелства разпиляхме надеждата на хората. Ще работя за това хората да имат свобода и надежда, че със собствения си труд могат да живеят по-добре", каза Николова. Тя подчерта, че кампанията ще е позитивна и обърната към гражданите. 
Знам как да открия и да запуша пробойните на корупцията, заяви още кандидатът за кмет, като припомни, че е придобила достатъчно компетентност като шеф на БОРКОР. Тя посочи още, че всички фирми ще имат равен старт. 
Представителите на местните структури, които застават зад кандидатурата на Николова, бяха категорични, че тя е човекът, който ще промени Русе и ще го върне към блясъка, който е имал преди години. 
Местната коалиция СДС ще има пълна листа с общински съветници, но тя все още не е готова. Водач ще е Николова, като тя ще има и последната дума за подреждането на кандидатите. 
Аз съм екипен играч и искам общинският съвет да е отбор, в който се спори, но се взема най-доброто решение, допълни Николова.