Снимачният екип на новия български филм "Боби Блажения" пристига в Русе, за да заснеме част от кадрите сред неповторимата архитектура на града. Режисьор е Станимир Трифонов, продуцент - Пламен Йорданов, а оператор - Кирил Проданов. Главните роли се изпълняват от Александър Тонев и Лорина Камбурова, сред останалите актьори са Параскева Джукелова и Стефан Денолюбов.
Историята разказва за непорочна любов, безценно лекарство и случайна среща с бъдещия американски президент Джон Кенеди, които  преобръщат живота на един човек, обясняват от екипа. Главният герой Боби е роден в град Лом, син на аптекар. Срещи с Кенеди по време на Втората световна война, изобретяване на лекарство против туберкулоза, голяма любов са сред основните линии в сюжета. Бомбите на най-голямото бедствие в историята на нашата цивилизация погубват разсъдъка на Боби, който доживява края на дните си в психиатрия - с надеждата, че един ден, когато умре, ще порасне отново.
Филмът се снима по повестта "Боби Блажения и Другия американец" на един от най-добрите ни съвременни белетристи Емил Андреев, самият той роден и израсъл в Лом.