"Мачът срещу "Славия" се разви малко странно. Можехме и заслужавахме да спечелим трите точки, но накрая бяхме на път да изгубим и точката. Доволен съм от характера на отбора. Всички играха мъжки. Този "Дунав" е страхотен колектив. В крайна сметка равенството от 0:0 като че ли бе закономерен резултат", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Вчера сутринта той изведе отбора за възстановителна тренировка на базата в "Здравец".
"Като се облегнем на статистиката, излиза, че не реализирахме гол само в два мача - срещу "Берое" и "Славия". Отново ни липсваше и малко шанс. Хубаво е, че запазихме суха мрежа", добави Киров.
Наставникът не се съгласи, че отборът отпаднал физически в последните минути. 
"Момчетата станаха по-предпазливи. Все пак точката струва повече от нищо", каза Киров.  
Той не пожела да коментира намеренията на д-р Симеон Симеонов да се оттегли от управлението на мъжкия отбор, но потвърди, че клубният президент влязъл в съблекалнята преди мача със "Славия" и заявил на момчетата, че се оттегля.
"Не ми се говори по този въпрос. Моята работа е да водя подготовката на отбора. Друго по темата просто няма какво да кажа, освен да изразя надежда, че тимът ще бъде съхранен", заяви Киров.
В следващите дни отборът ще тренира следобед в подготовка за мача срещу "Ботев" във Враца. Футболистите на "Дунав" ще тръгнат към Врачанския Балкан в петък. Веднага след този двубой ще трябва да стягат редици за мача от турнира за купата на България срещу ЦСКА 1948 в София.