На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите, напомниха от русенския офис на НАП.
Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация - 30 април, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.
Досега в офиса на НАП в Русе са подадени коригиращи декларации от 87 фирми и 472 граждани. 
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция: www.nap.bg или на телефона на НАП 0700 18 700.
Междувременно бе съобщено, че 150 души от засегнатите от хакерската атака срещу НАП, при която данните на близо пет милиона граждани станаха публично достояние, завеждат иск срещу приходната агенция.
"Те предявяват претенция за парично обезщетение за хиляда лева на човек, която днес ще депозираме в съда", посочи вчера пред Bulgaria ON AIR адвокат Ивайло Юруков, който представлява част от потърпевшите.