Задушаваща ревност и обсебване са най-вероятните причини, довели до жестокото клане в Глоджево в петък сутринта, при което смъртта си намери 22-годишната Поля Е., която бе намушкана 2 пъти в корема от бащата на 4-месечното й бебе. Бащата на загиналата Димитър Е. е в медикаментозна кома и следващите няколко дни ще са критични за неговото състояние, а майка й Снежанка е в стабилно състояние и също се лекува в болницата след наръгване в бъбрека.   

Автор на зверското посегателство е Павел Митев, когото прокуратурата обвини в предумишлено убийство на своята любима и за още две убийства - на Димитър и Снежанка, които са останали недовършени. Вчера обвинението настоя 27-годишният мъж да бъде задържан за постоянно.
Павел и Поля се запознали преди близо 2 години в Интернет. По това време момичето живеело в Англия със своята близначка. След интензивна комуникация младият мъж се вдигнал, отишъл при нея и така започнали връзка. Впоследствие заживели в родния му Пловдив, а преди 4 месеца се родило и детенце. Според близките на загиналото момиче обаче, то е било жертва на задушаваща ревност от страна на своя любим, който я изолирал дори от нейното семейство и не й позволявал да се вижда с роднини и приятели. В дните преди трагедията двамата имали конфликт, заради който Поля решила да отиде до къщата на родителите си в Глоджево. Не след дълго Павел тръгнал след нея, хванал автобус, като в багажа си взел нож, което било сигнал за замислената тежка разплата. Към 6.30 часа в петък пристигнал във ветовското градче и започнало кръвопролитието. Павел потърсил сметка на Поля, а когато свадата ексалирала, се намесил баща й, при което попаднал под ударите на своя зет. Младият мъж взел голям нож от масата в кухнята и започнал да мушка цялото семейство. Кръв се разляла из цялата къща и двора.
След като Павел се опомнил, опитал да спре бликащата от корема на Поля кръв и самият той потърсил помощ. Щом разбрал, че е издъхнала, изпаднал в тих ужас и обяснил, че е обезумял и не знаел какво е направил. Алкохолната му проба е отрицателна, предстои да стане ясен резултатът от изследването за наркотици.
Случилото се е битов конфликт и инцидентен случай, от който не могат да се правят генерални изводи, че Павел е престъпник и ще погазва закона, ако е на свобода. Затова в неговия случай е подходящ домашният арест като мярка, заяви адвокатът му.
Съдът обаче бе категоричен, че мястото на убиеца е в ареста, като подчерта бруталността, която е проявил. Посочено бе и че мъжът е теглил заем от името на Поля без нейно съгласие, за да използва парите за себе си, заради което се скарали. Мярката може да се обжалва.