70-годишен мъж загина при пожар в дома си в Русе. Инцидентът стана вчера около 13 часа в блок 18 в квартал "Дружба" 1. Съседи са се опитали да извадят 70-годишния мъж от апартамента, но не са успели и той е починал в пламъците.
Огънят е тръгнал от жилището на четвъртия етаж, обитавано от възрастния и самотно живеещ  Васил. Пръв дима е усетил съседът му над него Петьо, който тъкмо си приготвял обяда.
"Беше някаква особена миризма, но реших, че някъде си правят ремонти. Видях, че излизат пушеци и слязох веднага долу. Чукнах на съседния апартамент и заедно с жената разбихме вратата на жилището. Вътре всичко беше в пламъци. Съседката го прикани да излезе, но той не реагира по никакъв начин, нещо измънка под носа си, ритна някаква мебел и пожарът изведнъж в следващия момент се озова в антрето. Почнаха да излизат черни пламъци и дим и ние по най-бързия начин излязохме. Доколкото видяхме, гореше в хола, диван или канапе", разказа Петьо Пенев.
Хората били принудени да излязат и подали сигнал на тел.112. На място са изпратени два екипа на пожарната, както и аварийна стълба. Всички обитатели на входа са били евакуирани.
 В апартамента пожарникарите са намерили тялото на 70-годишния мъж, който се е задушил. Съседите разказаха, че той е бил доста необщителен и често е миришел на алкохол. Според тях е бил непушач и затова недоумяваха откъде е тръгнал огънят.
Потушаването на пожара е продължило повече от два часа. Пострадали са и леки автомобили, паркирани пред входа - върху тях са паднали вещи и предмети, изхвърлени от горящия апартамент.
Причините тепърва ще се изясняват.