Близо 100 членове на русенските мотоклубове "Лоу лендърс", "Дунавски братя", "Белите вълци" и "Ъндърграунд 81", както и свободни мотористи се включиха в отбелязването на Деня в памет на загиналите мотористи, което се организира за четвърта поредна в третата неделя на септември година в цялата страна.
Помолихме се за душите на нашите братя на специална панихида в храма "Света Троица", каза секретарят на "Лоу лендърс" Ангел Петров.
"Кръвната война по българските пътища продължава. И през изминалата година от този свят си отидоха много български мотоциклетисти. Заминаха там, където мото сезонът е вечен. А нас ни оставиха със счупени сърца и безсилни", казаха организаторите на националния ден за памет.
А ето и какви бяха целите на вчерашната проява на рокерска солидарност в 25 града - да се фокусира по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху мотористите; самите те да дадат своята дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя и да покажат, че мотоциклетистите са дисциплинирани и културни участници в пътното движение.