"Моите момчета ще изорат терена, за да победят "Славия". Мачът е много важен. Нуждаем се от точки. Нищо че сме в камерен състав. Ще играем за Русе. Вярвам на момчетата, мисля, че и те ми вярват", каза за "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
В неделя неговият отбор ще бъде домакин на славистите за двубой от 9-ия кръг в първенството на Ефбет Лига. Срещата на Градския стадион ще е от 17.45 часа.
"Да, като хора сме малко, селекцията ни не може да се мери с тази във всички други отбори. Ние обаче имаме футболисти, които не бива да бъдат подценявани. С тези момчета направихме 1:1 на ЦСКА и "Черно море". Свалям им шапка, че се борят като мъже", посочи Киров.
Той изрично упомена, че е доволен от завръщането на контузените Дияан Димов и Свилен Щерев. Наставникът обаче отново не пожела да коментира класата на подписалия набързо договор турски футболист Беркан Дурду.
"Славия" е добър отбор. Играч като Ради Кирилов определено всява респект. Столичани разполагат и с много други опитни футболисти. Ние обаче няма защо да се страхуваме. Ще се бием до последно, пък каквото се случи. Нямаме звезди, но имаме добри играчи и отличен колектив", завърши Киров.