Платформата "Приятели, помагайте" на младия албанец Лео Кадели се притече на помощ на семейство Кирчеви от Русе, чийто апартамент изгоря напълно след късо съединение. Само няколко дни след пожара, заради който токът в дома им беше спрян, електрическата инсталация вече е сменена и от снощи те вече имат ток. 
"Получихме сигнал от приятелка на Диана Кирчева от чужбина, че семейството има нужда от помощ, тъй като след огнената стихия се наложило от пожарната да спрат тока в апартамента, защото инсталацията не е била безопасна. Диана и съпругът й работят, но за минимални заплати. Имат и дете на 17 години, което водят по различни лекари. Платформата пое отговорността за електрическата инсталация, като нае фирма, която направи отстъпка", разказа Лео Кадели. Той посочи, че проблемът е трябвало спешно да бъде решен и благодарение на дарения в платформата електричеството е факт. В момента продължават да се събират средства, за да се подпомогне бюджетът на платформата.  
"Приятели, помагайте" ще осигури също част от строителните материали за ремонта на апартамента според наличностите в склада на сдружението. Необходимо е обаче да се намерят още, както и доброволци или фирма, която да го направи, за да може домът на семейството да стане по-уютен.  
Всеки, който иска да помогне на семейството, може да дари средства по банков път, чрез PayPal, Изипей, Еконт. Добротворците могат да се свържат с Лео с лично съобщение във фейсбук, на имейл: [email protected] или на тел.: 0898 366 113. Там ще получат допълнителна информация за начин, по който може да се помогне.