Втори протест и пътна блокада срещу лошото състояние на третокласния път, който свързва общините Русе, Иваново, Две могили и Бяла, готвят пътуващите по него. Той ще се проведе в четвъртък, като за час и половина - от 8 до 9,30 часа ще се спре движението на кръстовището за Красен. Митингът е срещу бездействието на Областното пътно управление, респективно на Пътната агенция, а в него се очаква да се включат 30 автомобила. Организаторите планират протестът да премине под формата на автошествие, което ще тръгне от площада на Божичен към кръстовището за Красен, където ще бъде блокирано движението. 
Преди месец протестиращите изразиха недоволството си срещу състоянието на крайпътните площи, маркировката и обезопасяването на трасето, но оттогава досега не са предприети мерки. Те настояват този път представители на Областното пътно управление да присъстват на демонстрацията и да обяснят защо пътят не се поддържа.
На прага на есенния сезон за безопасността на пътуващите е от голяма важност да има добра видимост и ясна маркировка. Основната цел на протеста е да намалим катастрофите в района, които са причинени от лошите пътни условия, казват организаторите на блокадата. Те са изпратили уведомление за провеждането на протестното автошествие и митинг до кмета на Иваново.