От няколко дни стрелките на часовника на библиотека "Любен Каравелов" са заковали на шест без малко, алармираха читатели на вестник "Утро". Дали и този старинен механизъм е повреден, както почти всички градски часовници, тревожат се русенци. 
Часовниковият механизъм, който от пет години радва жителите на Малката Виена не само с удивително точното време, което показва, но и с мелодичния звън на всеки час, е монтиран на кръглата кула на сградата през 1922 година. Той е произведен от прочутата германска фирма "Weule" на немския часовникар Йохан Фридрих Вьойле, която е просъществувала до 1966 г. Много от механизмите, създадени преди около век, продължават да работят. Русенският часовник бе ремонтиран след дълго мълчание и немара и от 2014 г. отново радва хората. 
Не е повреден часовникът, успокои вчера заместник-директорката на регионалната библиотека Силва Василева. Не сме го навили - правим някои дребни ремонти в сградата по време на тази седмица на профилактика, скоро приключваме и часовникът отново ще показва точно време, увери тя.