Старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров поздрави футболистите за спечелената точка при гостуването на "Черно море" във Варна.
"Държаха се много мъжки и си помагаха във всеки момент. Търсехме победата до последно. Мисля, че донякъде изненадахме състава на домакините. Играхме приличен футбол срещу отбор, който респектира и често бие тимове като "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА. На "Тича" никак не е лесно. Старши треньорът на "Черно море" Илиян Илиев е бил мой наставник. Той е отличен специалист. Не крия, че съм се учил и още се уча от него. Смея да твърдя, че сме приятели. Точката бе най-малкото, което заслужавахме. В следващите дни се надявам да виждам още по-добър "Дунав", каза Киров пред "Утро".
Заради паузата в първенството той даде почивка на футболистите си.
"Ще се съберем във вторник и ще започнем с двуразови тренировки. В събота ще гостуваме за контрола на румънците от "Академика" /Клинчени/, с които завършихме преди време 2:2 в Русе", обясни старши треньорът.
На въпроса дали не се притеснява, че другите отбори продължават да правят ударна селекция /пример е трансферът на Крис Гади в "Етър"/, Киров отговори утвърдително.
"Разбира се, че не ни е особено комфортно, но какво да направя, като по-добрите свободни футболисти не желаят да се обвързват с "Дунав"! Говорих с кого ли не. Във Варна на практика бяхме в група с 14 футболисти. Повиках и едно момче /Борис Димитров/, което играе за отбора с юноши до 17 години. Ще трябва да се справяме някак и с камерен състав", завърши наставникът.