Зачестяват наглите кражби от хранителни магазини, сигнализираха търговци от Русе. Последният, особено фрапиращ случай, е от понеделник по обед, когато клиентка прибира най-спокойно в чантата си няколко кутии сирене. Случаят ще бъде предаден на полицията, която да издири крадлата, а снимките й ще бъдат разлепени и по магазините на фирмата. Кражбата е станала по обед, между 12.30 и 13 часа, в търговски обект на Кооперативния пазар. Продавачката Вилдан Хамзова, която е била на смяна по време на кражбата, разказва, че нищо в поведението на клиентката не е подсказвало намеренията й.
"Влезе и започна да разглежда витрините, където са ни млеката и сирената. Попитах я какво желае, с какво мога да й помогна. Тя вика - аз разглеждам, но в същото време ми казва да й сложа половин килограм извара. Докато обслужвах другите клиенти, тя ми подготвя две кутии овче сирене. Питам - ще ги вземе ли, казва - да, и продължава да гледа. Поиска да й отрежа кашкавал, после искаше и уши. Тя по едно време отваря вратата откъм пътя и вика на някой - ела, ела и излиза. Аз се усещам, че нещо стана, защото тя не се върна за стоката", разказва Вилдан.
Поведението на жената я усъмнило, а след като отишла до витрината, установила, че липсват кутии със сирена. Излязла навън, но крадлата не била там, което предполага, че е имала помагач. С колежката от втората смяна направили проверка и установили, че са откраднати две кутии от 500 г краве сирене и две кутии овче сирене на обща стойност 30 лв. Камерите показали, че кражбата е факт.
Продавачката е много огорчена от случилото се и споделя, че за съжаление кражбите в хранителните магазини зачестяват, а извършителите не будят никакво съмнение.
"Жената беше млада, симпатична, бяла жена, със сини очи, гримирана, за която не може човек да се усъмни, че може да краде. Повечето случаи са точно такива - жени, издокарани, гримирани, облечени хубаво. Ние сме любезни с клиентите и когато станем жертви на кражби, сме ужасно разочаровани. Лицето на тази жена сигурно ще ме преследва известно време. Не знам защо го правят - някои може би заради тръпката, някои може би от финансова гледна точка", казва още Вилдан.