Старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров остана изключително доволен от точката, която отборът спечели при домакинството на ЦСКА. Той изведе вчера сутринта футболистите си за възстановителна тренировка.
"Доволен съм от характера на всички. Поздравих момчетата и им казах, че това, което искам и им повтарям непрекъснато - да играят без страх - се случи. При малко повече шанс можехме да вземем още две точки. Все пак ремито срещу отбор като ЦСКА е въпрос на престиж за нашия отбор", каза Киров пред "Утро".
Той определи решението си да заложи на двойка централни защитници с Любен Николов и Росен Колев като риск.
"Без рискове няма как да провериш дали си на прав път или ще се провалиш. Освен това исках да разпределя правилно силите на всички. Затова дадох почивка и на Ивайло Лазаров, който направи силни мачове, и на Мартин Ковачев", обясни старши треньорът.
"Утро" го попита как ще успее да подсили отбора при положение, че, поне според думите му, добри футболисти отказват да дойдат в Русе.
"След като разбрах, че са освободени, веднага говорих с Антон Карачанаков и Венцислав Бенгюзов. Единият избра "Царско село", другият - "Славия". Изглежда, че условията при нас не ги устройват. Такъв е простият извод", каза Киров.
Според него с характера от мача с ЦСКА дунавци имат шансове и при гостуването на "Черно море". 
"Често казвам на момчетата, че дяволът не е толкова черен. Мисля, че се убедиха сами. Затова очаквам да покажат същата борбеност и на стадион "Тича", завърши Киров.