Защитата на "Дунав" не функционира добре. Свидетелството първо е в головата разлика - 8:13. Повече допуснати голове - 16, има само един друг отбор - "Витоша" /Бистрица/. Разбира се, отбраната не е задача единствено на защитниците, но и с просто око се набиват груби, направо детински грешки.
Дунавци превърнаха в герой халфа на "Ботев" /Пловдив/ Тодор Неделев, който реализира хеттрик. Общите дотук голове за "канарчетата" във всички мачове са само 6! Излиза, че половината от попаденията им са в русенската мрежа.
Защитата в светлосиньо се опита да направи голяма звезда и капитана на "Локо" /Пд/ Димитър Илиев. Илиев е много добър футболист, но отбраната го остави недопустимо свободен за изстрела му при третия гол. Фалцовият му шут прати топката на шега през куп от хора и извън като че ли полезрението на Макенджиев. 
След раздялата с Илия Мунин и Георги Динков старши треньорът Людмил Киров опитва всичко, за да заздрави защитата. Може би Росен Колев ще се справи, но му трябва време. Може би и Любен Николов ще получи своя шанс. Само че времето си върви, а вече сме преди 7-ия кръг на есенния сезон. 
А когато отбраната допуска толкова грешки, няма как да компенсира хората в атака, които, трудно ще бележат по 4-5 гола, за да изведат отбора си до победа.
Както казва Моуриньо, отборът почва от защитния вал. Тя е основата на здравата къща. Няма ли я, трудно може да се мисли за добри резултати.