Нови изисквания към земеделските производители принудили фермерка да преметне службите, като декларира, че отглежда повече крави от реалното. Около това се въртят официалните обвинения към дамата, която предстои да се изправи пред съда.
Според прокуратурата фермерката отглеждала 1 крава, а пред общинската служба по земеделието в Борово декларирала, че се грижи за 10. Така, между май 2016 и юли 2017 година, успяла да получи неправомерно близо 2500 лева по "Схема за обвързано подпомагане за млечни крави".
Освен кравата, в личното си стопанство фермерката гледала също 2 телета и 5 овце. В края на 2015 г. била уведомена от община Две могили, че заради промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи е необходимо броят и видът на отглежданите животни да бъдат съобразени с площта на ползваните пасища. И в случай, че животните са по-малко, договорите за наем на земеделски земи от общинския поземлен фонд, какъвто бил нейния случай, щели да бъдат прекратени. За да изпълни новите изисквания, тя наела 9 млечни крави, които само документално регистрирала в своя животновъден обект, без да ги отглежда реално. Междувременно обаче решила да се възползва от това и кандидатствала за подпомагане по схемата за обвързано подпомагане на млечни крави. Подала документи, в които декларирала, че отглежда не само своята крава и двете телета, но и наетите 9 крави. Така й били преведени субсидиите от Европейския съюз в размер на 2719.93 лева, от които 271.99 лева й се полагали за нейната крава, а останалите 2447.94 лева - не.