Пързалка, пясъчник, къщичка и люлки. А на крачка извън детската площадка - архаична чешма от една тръба с автентично кранче, дълбока незнайно колко метра шахта без капак и стърчащи пънове. Комплектът от традиционни и откровено необичайни и опасни атракции е поле за всекидневна игра на десетките палави малчугани на площадката до бл."Енергетик" в кв."Здравец изток". 
Фрапантната чешма и шахтата лъсват преди няколко седмици, когато бригада с резачки застъпва на смяна в района и окастря буйните храсти, с които е опасана градинката. Дотогава никой от жителите в квартала не е бил наясно какви експонати се крият в растителността, обгърната от паяжини, шумящи опаковки от хранителни продукти, смачкани кенчета и бутилки. След орязването на храсталаците лъсва отблъскващата действителност и наяве излизат всички складирани години наред боклуци. Измежду тях обаче изненадващо се появява някогашна чешмичка, която незнайно откога не функционира, заедно с дълбока шахта.
Дни по-късно родители на редовно играещи в района деца бързат да сигнализират общината, защото виждат опасност за наследниците си - зейналата дупка е на крачка от зоната за игра, а енергичните малчугани рядко могат да бъдат затворени вътре в площадката и спрени да  тичат в градинката край нея. От друга страна, изрязаните храсти оставят следи след себе си - стърчащи остри пънове, които са идеално средство за препъване и падане. От общината ги успокояват, че има план за мястото, скоро там ще бъде засадена нова растителност и то отново ще върне привлекателността си, а опасните експонати ще бъдат елиминирани. И до днес обаче обещанията са само на думи. А тревите и храстите вече сами са избуели отново в очакване на новите "официални" насаждения. Затова хората са взели ситуацията в свои ръце и са запълнили шахтата с клони, а за да не подлагат на риск живота и здравето на децата си, ги следват неотлъчно на всяка крачка, защото градинката крие опасни рискове. 
Недоволството на родителите нараства не просто от създалата се ситуация, а от серийната безотговорност по отношение на поддръжката на площадката. Пример за това е, че при всяко счупване я на резето на някоя от вратичките, я при откъртване на оградата, хората запрятат ръкави, купуват материали и сами ремонтират съоръженията. Идва обаче момент, когато отговорност и грижа трябва да се поеме от официалните собственици на кътовете за игра, ядосват се родителите. Посочват и че положението всъщност по всички площадки е еднакво - откриват се лъскави и привлекателни, а след седмици падат жертва на вандали, не могат да се използват от децата, а и никой не се сеща да провери състоянието им.