Футболистите на "Дунав" ще гостуват днес за последния мач от програмата в 6-ия кръг на първенството в Ефбет Лига. Както и да завърши двубоят срещу "Локомотив" в Пловдив, дунавци ще останат на девето място във временното подреждане. Върху тяхното класиране няма да повлияят игралите се късно вчера срещи ЦСКА-"Арда" и "Черно море"-"Лудогорец".
"Дунав" е с 6 точки, но веднага след него с по 5 са "Етър", "Ботев" /Вр/, "Ботев" /Пд/ и "Царско село". Опашкарят "Витоша" е без точка. Което пък означава, че русенските футболисти трябва да се борят поне за реми, тъй като ги чакат две тежки изпитания - домакинство на ЦСКА и гостуване на "Черно море".
"Главното през тази седмица бе да работим без форсиране на подготовката, за да бъде отборът ни по-свеж в сравнение с "Локомотив". Не знам как ще изглежда физически съперникът ни след мача със "Страсбург" през седмицата, но се надявам да не е в оптималното си състояние", каза след вчерашната сутрешна тренировка в Русе старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров. 
Днес той ще изведе отбора и за тренировка на терен в пловдивското предградие Марково. 
"Всички са здрави, нямаме наказани хора. "Локо" изглежда безспорен фаворит, но пловдивчани да не си мислят, че ще им бъде много лесно. Групата ни е ясна, в нея ще намери място и юношата Митко Русанов", добави Киров.
На въпроса защо се стигна до раздяла с португалеца Сандро Семедо, той отговори, че чужденецът въобще не оправдал очакванията. 
"Той не показа нищо. Чаках го достатъчно", каза Киров с уговорката, че до края на трансферния прозорец към "Дунав" ще се присъедини поне един атакуващ футболист. 
Мачът срещу "Локомотив" днес започва в 20.30 часа.