През тази седмица треньорският тандем във волейболния отбор на „Дунав“ Даниел Милушев-Красимир Миронов имаше среща в Русе с президента на клуба Стефан Делайе. „Утро“ разговаря с Милушев, за да разбере какви са перспективите пред тима след тази сбирка.

- Г-н Милушев, какво е настроението след срещата с френския шеф на клуба?
- Оптимистично! Обсъдихме много теми. Г-н Делайе е благоразположен човек. Вече имаме устно разбирателство с някои нови състезатели. Щом подпишат договори до няколко дни, ще съобщим имената им. Става дума за волейболисти от добра класа. С тях, мисля си, „Дунав“ ще състави един приличен отбор
- Остава ли „Монтюпе“ основен спонсор на тима?
- Твърдо! Имахме среща с високопоставен представител на фирмата - г-н Лорето Айбанес. Той също ни прие много добре. Бе категоричен, че ангажиментът на „Монтюпе“ към ВК „Дунав“ няма да е краткосрочен. Обсъдихме развитието на клуба през следващите 2-3 години. Бяхме единодушни, че ще разчитаме и на помощ от общината. В тази връзка се срещнахме с членове на спортната комисия съм Общинския съвет. Получихме уверение, че общината ще помага на волейбола, както го правеше досега, без значение какви ще са резултатите от идните местни избори. Дано да е така, защото всеки отбор от Суперлигата се ползва от подкрепата на съответната община.
- Какви ще са целите пред „Дунав“?
- Реално погледнато, няма как да сме по върховете, затова и задачата през идния сезон ще е да останем на всяка цена в Суперлигата и да радваме публиката с добра игра. Върху тази основа ще развиваме клуба през следващите години. Иска ми се и да изградим стабилна организационна структура - треньори, мениджъри, състезатели, помощен екип - всеки да си знае мястото. Само така ще можем да вървим нагоре.