В най-големите жеги Русе остана отново без една от чешмичките в центъра на града. Съвсем наскоро тя бе потрошена от вандали, заснети от камерите за видеонаблюдение, след което бе ремонтирана и възстановена. Вчера обаче отново осъмна на парчета. Но този път не заради младежи, готови да трошат, за да се почувстват като мъже.
Камерите показват, че дете на видима възраст около 10 години се е подпряло да пие вода и конструкцията е поддала, олюляла се е и е станала на парчета при падането си. От общината са констатирали, че причината е в некачественото изпълнение на ремонта и неподходящите материали, от които е изработена чешмичката. Най-хубавото в случая е, че детето не е пострадало, макар че със сигурност дълго ще помни какво се е случило.
И макар че този път не са виновни вандалите, русенци коментираха, че случаите на погром върху чешми, пейки и кошчета зачестяват. Хората го определят като безобразие и искат да има строги наказания, включително общественополезен труд и високи глоби. Не че те могат да заменят домашното възпитание...
При предишния случай, когато бе извършен погром върху чешмичката, видеозаписите показват, че извършителите са младежи. Материалите са предадени на полицията, за да се установят лицата, но към момента няма обратна информация от органите на реда.