Шест от старите тролеи, за които хората често и с право се жалваха, че са твърде мизерни, неподдържани и с изключително неприятни салони, вече са с подменена тапицерия. Поетапно от "Общински транспорт" ще сменят платнената тапицерия в общо 26 машини, които ще бъдат оставени в експлоатация. Останалите от общо 41 тролеи, с които разполага дружеството, се режат за скрап, като с парите се плащат натрупани дългове. За подмяната на тапицерията се избират цветове на платове в близки до използваните до момента, като цената за обновяването на салона излиза между 1200 и 1400 лева.  
А иначе вече половината от доставените тролейбуси втора употреба от Чехия и Швейцария се движат по русенските улици. Тази седмица ще бъдат пуснати още две машини, като остават още шест от чешките машини да минат обслужване. Пускането на тролейбусите се извършва по график, като до началото на септември всички 17 ще са в експлоатация, посочиха от "Общински транспорт". За да бъде изпълнена транспортната задача, са необходими общо 22 тролейбуса.
От фирмата коментираха, че до закупуването на новите машини усилията им са били насочени към поддръжката на старите тролеи, част от които бяха доста амортизирани и често създаваха проблеми - закъснения в разписанията, неизпълнение на курсове, заради което пък гражданите се оплакваха постоянно.
Тази инвестиция ни помогна изключително много и ни дава спокойствие, че ще изпълняваме безпроблемно транспортната задача, казаха още от "Общински транспорт".