65-годишен водач загубил контрол над карания от него мотопед "Mini", залитнал надясно и паднал върху задницата на паркирано БМВ.
Инцидентът е станал във вторник около 9.30 часа на ул."Цар Освободител" малко след кръстовището на Пантеона в посока Халите. Съмненията, че шофьорът може да е бил замаян заради употреба на алкохол се опровергали от направената проба, която дала отрицателен резултат.
Мъжът е откаран в болницата от свой роднина, където се оказал със сериозни травми - счупено коляно, две счупени ребра и травма на гърдите.
Отнето предимство пък станало причина за друга катастрофа във вторник, малко преди 13 часа на кръстовището на ул."Байкал" с ул."Захари Стоянов" в кв."Здравец". Тогава 33-годишен шофьор на "Ауди" не спрял на знак "Стоп" и сякъл каращия с предимство 63-годишен водач на "Шевролет". След удара възрастният шофьор е настанен с болницата с контузии на главата и краката. Возеща се в аудито пътничка пък е с охлузвания, но след преглед е освободена да се лекува вкъщи. Пробите за алкохол и на двамата шофьори са отрицателни.