Засечка в нарушение довело шофьор в сградата на Пътна полиция, където обаче нищо не протекло според обичайните представи. Шофьорът не бил съгласен с констатациите на униформените и демонстративно накъсал съставения му акт на миниатюрни парчета. Това, в съчетание с проявената агресия и съмнения за удари по полицаите, изправиха за пореден път мъжа пред съда. На първа инстанция най-тежките обвинения срещу него паднаха, но присъдата може да се оспори.
Историята започнала на 11 март миналата година, когато катаджиите отишли да изясняват катастрофа на кръстовището на ул."Братислава" и бул."Липник". В това време видели как шофьора зад волана на "Волво" приближава в локалното платно на булеварда, но в забранена за движение посока. Затова единият контрольор решил да го спре за проверка, но при вида на палката водачът рязко увеличил скоростта и отпрашил. Впоследствие униформените направили справка по номера на колата, открили къде живее нарушителят и започнали да го търсят. След като не го открили у дома му, го привикали по телефона. 
На 15 март сутринта шофьорът отишъл в КАТ, където бил поканен в полицейска стая и му било обяснено, че ще му напишат акт. Причината - карал в насрещно, без колан и не спрял на проверка. Това го вбесило и той започнал да спори, че не е виновен, а полицаите искали да го вкарат в затвора. В яда си хванал първия екземпляр на акта и демонстративно го накъсал на дребни късчета. След това побързал да излезе от стаята и побягнал, но бил застигнат, задържан и върнат в същата стая. Там конфликтът продължил, като се стигнало до дърпане на полицейската униформа на единия контрольор в опит шофьорът отново да се измъкне от стаичката.
Случаят стигнал до прокуратурата, която предаде шофьора на съд с две обвинения, включително, че е причинил лека телесна повреда на единия униформен, тъй като го блъскал, дърпал и дори ударил в стомаха. И то с тежкото обвинение, че е рецидивист, тъй като вече е стигал до съд по подобно провинение. Според съда обаче няма категорични доказателства шофьорът да е наранил униформения. Отделно мъжът бе оправдан, че е действал хулигански с цинично и дръзко поведение. Първата инстанция единствено видя основание да го накаже за неуважителното отношение покрай накъсването на акта, което също било съпроводено с дърпане на полицейската униформа и блъскане на катаджията. Затова обаче го освободи от носене на наказателна отговорност и го санкционира с 500 лева. Присъдата не е окончателна и най-вероятно ще стигне до ревизия на по-горна инстанция.