Случвало ли ви се е да разглеждате магазин за дрехи и да се влюбите в някоя сладка тениска, която съвсем не се вписва в бюджета ви? Накрая, или си я купувате и трябва се лишавате от други неща; или изобщо не я взимате и продължавате да мислите за нея в следващите няколко дни.

Пазаруването е слабост на голяма част от дамското съсловие и този проблем съвсем не е рядко срещан. Но има ли как да задоволите желанието си да изглеждате стилно, без това да опразни портфейла ви?

Ние от dress4less.bg ще ви помогнем да разчупите вижданията си, защото модерно не винаги означава скъпо.

Всяко ново е добре забравено старо

Подреждай гардероба си често

Обикновено вълнението от закупуването на нова дреха води до желание да я носим до скъсване. По този начин, много често сме толкова концентрирани над последните си модни придобивки, че тотално неглежираме по-старите си дрехи.

Вместо да инвестирате спестяванията си в нови продукти, помислете как можете да използвате тези, които вече притежавате. Нашият съвет е да подреждате гардероба си често, за да преоткривате облеклата в него. Обещаваме ви, че ще откриете модни находки, за които напълно сте забравили. 

Отдели време за да създадеш нови комбинации от дрехи

Има толкова начини да освежите стила си на обличане! Трябва само малко креативност. Отделете по няколко минути на седмица, за да експериментирате със своите дрехи и аксесоари. Рискувайте, бъдете дръзки и създайте нови комбинации между тях.

Намери добър шивач и му се довери

Един от най-успешните начини да преизполвате дрехите, които са ви омръзнали, е като ги преправите. Помислете си върху идеи за подобрение и ги осъществете с помощта на шивач или сами, ако сте достатъчно сръчни. 

Например, модифицирайте някоя стара тениска в по-модерен неин вариант - като кроп топ; или просто прекройте дънките, които вече не ви стават. Възможностите са безкрайни.

Добрите шивачи знаят как да действат и какви са горещите тенденции в момента. Доверете се на експертното им мнение и можете да се сдобиете с нови дрехи, без да се налага да харчите цяло състояние.

Инвестирай в качествени дрехи 

Дрехите на промоция винаги ни се струват толкова достъпни и привлекателни, защото всеки иска да спести някой лев, когато пазарува. Но не си мислете, че промоциите са просто начин да ви накарат да вложите средства, защото повечето оферти наистина си заслужават.

Истинският проблем е в постоянно ниските цени на некачествените продукти. Важно е да отбележим, че само защото една дреха е евтина - това не означава, че е качествена. 

Пестете и инвестирайте разумно. Ето няколко съвета как:

Избирай класически и семпли кройки

Класиката никога не умира, а семплите кройки говорят за класа и стил. Да напълните гардероба си с артикули, които никога не излизат от мода, винаги е добра идея. Такива дрехи са подходящи за офиса, за среща и за ежедневно облекло.

Комбинации

Комбинацията черен панталон, елегантни обувки и разбира се, изчистена риза, е най-традиционният пример за този тип продукти.

Други неостаряващи миксове са класическа тениска или пуловер с деним дънки и спортни обувки; както и малка рокля със сако.

Подсказка: Нищо не стои по-лошо от натруфените дрехи с евтина крива кройка.

Залагай на качествени материи

Нашият призив е да инвестирате само в дрехи, които са издръжливи и създадени от висококачествени материали. Вместо да си купувате една и съща евтина дреха отново и отново, обмислете покупката на качествен продукт, който да носите дълго време.

В края на деня, няма значение дали сте дали 5 лв по-малко за придобивка, която ще се износи за месец, тъй като скоро тя няма да ви бъде от полза. По-скоро ще попаднете в омагьосан кръг на постоянно пазаруване, което няма да се отрази добре на портмонето ви.

Подсказка: Полиестерът и изкуствената кожа винаги изглеждат евтино. Ленът, изкуственият велур и памукът са по-достъпни материи, които стоят скъпо.

Пазарувай само от доверени магазини

За да избегнете варианта да попаднете на нискокачествен артикул, бихме ви посъветвали да пазарувате само от утвърдени магазини. Такива, които предлагат качествена стока на достъпни цени. 

Защото времето на недостъпните продукти отмина, и е по-лесно от всякога да се сдобиете с продукти на известни брандове като Nike, Converse, Addidas, La coste, Miss Sixty и още много други.

Следете промоциите в доверените си магазини. Често има луди отстъпки и разпродажби, от които да се възползвате. Получавате качествен артикул срещу по-малко пари. Това е добра инвестиция.

Подсказка: Често дизайнерските брандове имат лимитирани колекции, достъпни за масовата публика. 

Дяволът е в детайлите 

Тайната е в аксесоарите 

Аксесоарите са ключът към модерната визия и е важно да ги подбираме правилно.  Живеем във време, в което китайските реплики са по-достъпни от всякога. Но те изглеждат изкуствено и не заблуждават никого. Още повече, напълно биха развалили всеки скъп тоалет.

Дори един семпъл аксесоар като дамска чанта или колан, който изглежда качествено, може да подобри облеклото ви. Вместо да хвърляте пари по евтини артикули, инвестирайте веднъж в качествен продукт, универсален за дрехите ви по форма, цвят и размер.

Слънчевите очила са идеално допълнение към лятната визия, а шапките и шаловете – към зимната. От друга страна, бижутата са аксесоар, с който трябва да внимаваме. Много е лесно да прекалите с накитите и да изглеждате пошло. 

Модата и стилът

Добрият стил не е просто резултат от покупка на дрехи от скъпи марки. Човек сам изразява себе си и може да инвестира по-малко пари в своя гардероб, без да изглежда евтино