62-годишен работник, пострадал по време на командировка в АЕЦ "Козлодуй", се обърна към съда с искане да бъде обезщетен заради мъките и болките от претърпяна в работно време злополука. Той посочи, че оценява преживяното на 66 000 лева, но поиска да му бъдат изплатени 2/3 от сумата.
Трудовият инцидент станал на 7 август 2016 година, когато бригадата била извънредно на работа през иначе почивни дни. Тогава мъжът и негови колеги трябвало да монтират скара на височина от около 5 метра над друга, която вече била монтирана. Докато работели над задачата и издигали съоръжението, скарата паднала и ударила мъжа по главата. Той изхвръкнал, политнал надолу и паднал върху бетонния под на главата си. 
Мъжът бил временно в безсъзнание с много счупвания и травми по тялото, включително с 6 счупени ребра, кръв и въздух в гърдите, както и избити 28 зъба. В началото не можел да диша самостоятелно, бил на легло 2 месеца, а от дома си излязъл чак след половин година. Първоначално бил лекуван в Плевенската болница, а след това преместен в русенската МБАЛ "Канев". След злополуката бил 330 дни болнични. И до днес обаче има световъртеж, главоболие, болки в гръдния кош, а изследвания показали, че все още има увреждания на мозъчната тъкан.
От "Енергоремонт-Русе" ЕАД, които впоследствие са се преобразували в "Дитсмани Енергоремонт Холдинг" АД, изтъкнаха пред съда, че според тях работникът им има също вина за тежкия инцидент - не е работил безопасно и с предпазна екипировка и е нарушил разпоредбите за работа. 
Районният съд на първа инстанция обаче прецени, че при проверка от НОИ изрично са посочили, че самият работодател не е осигурил ефективен контрол при монтажа на скарата и е нарушил закона. Затова котлярът заслужава да бъде обезщетен, като магистратите му присъдиха общо 40 220 лева, но решението може да се обжалва.