Дъждът, който се изваля в съботния следобед в Русе, макар да продължи по-малко от половин час, успя да  свърши доста работа. Една от тези "работи" бе да напълни с вода падина на ремонтиращото се в момента платно по бул."Липник" и да направи от нея малко, но внушително вътрешно море. Водоемът се намести върху чисто новия асфалт, който бе положен върху платното ден преди това - в петък. И очевидно водата нямаше намерение да се излива или да се оттича където и да било, тъй като три часа след като дъждът /да, наистина проливен/ приключи, Морето на некадърието продължаваше да плиска чисто новите бордюри покрай спирката на "Олимпа". Като имаме предвид, че това е само началото на ремонта, можем да си представим какво ще представлява булевардът след указаните на информационната табела /лист А4, напъхан в прозрачен плик и окачен на преградата/ 395 календарни дни до приключването на целия ремонт.   
Направо не е за вярване, че в този град - а май и в цялата държава - никой не може да свърши нещо както трябва още от първия път. Примери безчет. В момента по улица "Борисова" тротоарните плочки се подменят вече за пореден път. При това всеки път "майсторите" го правят с изумителна сериозност, като демонстрират, че подхождат с изключителен професионализъм!
Явно схемата е неимоверно витална. Тя включва тържествена първа копка с дечица в народни носии, чисто нови лопати и погача; работене на обекта откъм десет сутринта докъм пет следобед; трескаво бързане и работене на прожектори; рязане на лента с всички фолклорно-политико-популистки салтанати; течове, напуквания и други сривове; ремонт на ремонта. 
Така беше в Русе преди години с плочките по централния площад, още по  времето на кмета Божидар Йотов, така беше с тревата на градския стадион, така беше и с Кръговото, където започнаха да подменят плочки седмица след тържественото му откриване. 
Духът на Колю Фичето гледа и се чуди...