Шествие из русенските улици за откриването на мотосезон 2019 година не приключило добре за любител на мотоциклетите. В желанието си да се нареди до мощните рокерски бижута на две колела, той се присламчил към похода им, но бил забелязан от полицаите, които охранявали събитието, и в крайна сметка стигна до съд.
Още през септември миналата година мъжът си купил от Варна мотор КТМ, но така и не го регистрирал. На 6 април го подкарал, макар да нямал необходимата правоспособност, минал по бул."Липник" и се присъединил към рокерите, които се събирали на паркинга на Мол Русе. Униформените го фиксирали, побързали да го проверят и установили, че действително е нередовен - моторът няма документи, а мъжът има шофьорска книжка, но не и задължителната за управление на мотор от тази категория.
Така той стигна до съд и макар по думите на негов близък, че е карал мотора за няма и 3 минути, наказанието не му се размина. Не бяха приети и аргументите на адвоката му, че паркингът на търговския център не е точно път, а той се е движил предимно там. Вместо това бяха изтъкнати думите на полицаите, че всъщност мъжът е опитал без успех да избегне проверка.
В крайна сметка за неразумното си поведение той бе освободен от носене на наказателна отговорност и първата съдебна инстанция го санкционира с 1000 лева, но решението може да се обжалва.