Близо сто тежки и заедно с това много изящни мотори от петък вечер пристигаха с подобаващ рев, а след това мирно паркираха в двора на Клубната къща на русенския клуб от международното братство на Lowlanders MC. Специално за русенското парти "Born to ride" пристигнаха рокери от клубовете Lowlanders MC в италианския град Модена и от Македония, а също и от втория български клуб, който е в София. В двора на Клубната къща бяха разпънати палатки, пред нея бе вдигната сцена, а моторите пробляскваха на слънцето, като образуваха впечатляващи шпалири покрай пиещите бира на сянка под тентите мъже и жени с кожени елечета. 
Lowlanders е създаден преди 25 години в Реджо ди Емилия, сега в Италия има пет клуба, а ние сме факт от 12 години, обяснява Ангел Петров от русенския чарт. Русенци, които само преди около месец гостуваха на своите братя в Италия, сега правят своето парти "Born to ride" за втора година. Ние сме хора с еднакви интереси, обединяват ни еднакви принципи и ценности, затова ни е хубаво, когато се събираме на такива мотопартита, за да се забавляваме заедно, казва Ангел. В това време президентите на русенския клуб и на гостите от Модена Иван Маринов и Алесандро Моретти оживено си говореха, а румънски моторджии, които все още си нямат клуб, се здрависваха приятелски с домакините. 
Официалният старт на колоритната сбирка бе даден с приветствия на кметицата на Николово Марийка Генова и на народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев. След това поздрав към рокерите отправиха смесената и мъжката певчески групи на пенсионерски клуб "Липник", който всъщност дели една сграда с моторджиите, наели половината от бивша детска градина в селото. На въпроса ми "Как съжителствате" и рокерите, и пенсионерите първо се засмиваха, а после започваха да разказват как се разбират и как възрастните разчитат за много неща на младите мъже с моторите. Очевидно това хармонично съжителство е характерно не само за пенсионерския клуб, но и за цялото село, защото в неделния следобед към двора с мотоциклетите прииждаха все повече николовчани - идваха като при приятели.   
Да вдигнат адреналина рокерите бяха поканили русенската група "Soda A'coustic" и софийската "Hard Company" с трибют на легендарната "Accept". Една от шумно приветстваните атракции бе колоритното миене на мотор с много пяна и вода, при което тениската и шортите на клетата девойка "собственичка" на машината, се намокриха и залепнаха по тялото й. А когато падна тъмнината, две нестинарки от Елхово затанцуваха по  жаравата в двора. Огънят за тях бе напален още в ранния следобед, за да изтлее в жарава за ритуалния танц, който е и молитва, и вдъхновение. Така искаме да почетем и паметта на нашите загинали неотдавна братя, и да се пречистим самите ние от лошото - да се освободим за добри и смислени неща, казаха от Lowlanders MC Rousse.