Футболистите от представителния отбор на „Дунав“ ще направят днес двустранна игра с тима на юношите старша възраст. Мачът на базата в „Здравец“ ще започне в 18.30 часа.
„Идеята е да уреждаме такива контролни игри веднъж седмично. Подобни двубои ще са полезни за растежа на младите футболисти“, обясни пред „Утро“ старши треньорът на мъжкия отбор Людмил Киров.
Той добави, че не може да е недоволен от играта и резултата от мача срещу „Царско село“.
„Нашата основна задача е да печелим победи срещу такива отбори. Ако можем да откраднем нещо от тимове като „Левски“, ЦСКА, „Лудогорец“ или „Ботев“ /Пд/, ще е бонус“, каза старши треньорът.
Киров обясни, че не може да бъде категоричен дали пристигналият преди дни централен защитник Любен Николов ще остане в отбора.
„Той е в режим на проби. Ще видим какво може в днешната двустранна игра“, заяви наставникът.
На въпроса дали не вижда дефицит в атаката на тима, предвид малкото като бройка нападатели, Киров отговори, че няма причини за безпокойство, тъй като и Сандро Семедо бил футболист с офанзивни качества. 
„Утро“ повдигна и въпроса защо привлеченият с много надежди бразилски плеймейкър Фернандо Кавалканте не влиза в игра. 
„Просто е - очаквах много от него, но не е в добра форма. Когато покаже, че е готов да заслужи мястото си на титуляр, ще получи шанс. Никой треньор няма да се лиши ей така от качествените си футболисти“, обясни Киров.