Едва ли в Русе могат да се изброят много инвестиции, в които са загробени над 50 млн. лева. Да загубиш 94% от вложените пари, сигурно също не е често срещано. С тези "постижения" обаче може да се похвали банка "Пиреос", клон Лондон - най-голям кредитор и в последните години практически собственик на нереализиралия се търговски център. 
Както "Утро" писа, "Мега мол" бе продаден на столичната фирма "Цитисиме Трейд". Сега от публикуваната от синдика сметка за разпределение става ясно, че за него са платени 3,74 млн. лева. С приспадане на разни необходими разходи сумата за разпределяне остава едва 3 327 478 лева. При размер на приетото от "Пиреос", клон Лондон, вземане от 56 615 456,06 лева, синдикът добросъвестно е изчислил, че процентът на удовлетворяване е едва 5,88%. 
Това вероятно е приемлива загуба за банката, тъй като именно по нейно настояване процедурата бе ускорена, а цената свалена драстично надолу - до 15% от пазарната оценка, която след толкова години също бе паднала до под 25 млн. лева.
Новият собственик на "Мега мол" засега не проявява някаква активност за използване на новата си придобивка. Той ще има нелеката задача да намери ново приложение на сградата, тъй като в Русе едва ли има място за още един мол. Според работещи в района е добра идея да се пусне веднага поне подземният паркинг, тъй като около болницата има остра нужда от още паркоместа. Но досегашния опит с подобен тип инвеститори показва, че те по-често не бързат - справка закупеният преди две години, но все още затворен "Дунав мол".