Верижна катастрофа малко преди обед на главен път Русе-Бяла изпрати двама души в болница. Лек автомобил "Фолксваген Поло" се е движил в посока Русе, когато изненадващо в района на бившето поделение ГСМ водачът му спрял по средата на пътя. Движещият се след него опел не е имал възможност да го заобиколи и се е наложило също да спре изненадващо рязко, при което в него се врязва трети автомобил, идващ от Бяла.
Странното е, че водачът, виновник за инцидента, е излязъл от колата, затворил е предния капак, качил се е в автомобила си и е избягал. По думите на очевидците от пострадалите коли, той е бил заедно със спътничката си, като и двамата са били на видима възраст около 70-75 години. Потърпевшите са записали номера на колата му и са го подали на тел.112 за проследяване.
При верижната катастрофа са пострадали водачката на опела и още една жена от третата кола. И двете жени са откарани в болница "Канев" с болки в гърдите и са оставени за лечение. Движението в района се извършваше в едната лента.