Дългоочакваното стъпване на френската верига за спортни стоки "Декатлон" (Decathlon) в Русе ще стане факт към края на годината, научи "Утро". Компанията възнамерява да построи свой магазин върху терена на бул."Липник" до "Кауфланд", където в последните години се настаняваха гостуващите в града циркове. Сградата ще е просторна и ще приеме и други наематели. Според неофициална информация, една от тях ще бъде "РЕРCO", която вече има свой търговски обект в Мол Русе, но обикновено има по няколко магазина в по-големите градове.
Интересът на "Декатлон" към Русе датира от 2013 г., когато компанията откри първия си обект у нас в столицата. Оттогава бяха открити магазини в Пловдив, Варна и Стара Загора, както и втори в София, но нашия град оставаше на заден план. Сега изглежда редът му е дошъл.
"Декатлон" е френска верига магазини, лидер на пазара на спортни стоки, с над 700 магазина в 19 страни по цял свят. Фирмата предлага оборудване и екипировка, насочени към начинаещи до професионалисти. В асортимента й също са дрехи и обувки за мъже, жени и деца, както и аксесоари за всякакви видове спорт, екипировка за планина и къмпинг. От средата на 80-те години компанията развива портфолио от собствени марки, които към момента са над 20.