Русе се очертава като основен фактор на започващото днес на националния стадион "Васил Левски" 91 държавно първенство по лека атлетика за мъже и жени.
"Дунав" ще участва с 12 състезатели. Повечето от тях са потенциални медалисти. 
Инна Ефтимова едва ли ще има някаква сериозна конкуренция на 100 и 200 метра при отсъствието на Ивет Лалова.
Интересно ще е да се види представянето на Стоян Владков, Християн Стоянов и Сава Тодоров в бягането на 800 и 1500 метра. Живко Стоянов е почти сигурен призьор на 400 метра. Медал може да се очаква в сектора за дълъг скок, където ще се състезава Симона Симеонова.
Копиехвъргачката Михаела Петкова е потенциална шампионка.
Ще е твърде любопитно да се проследят и стартовете на 200 метра, където ще бяга талантливият юноша на "Локомотив" /Русе/ Венелин Георгиев. 17-годишният ученик от Математическата гимназия показва израстване с всеки старт. Загадката е дали може да се противопостави на сериозната си българска конкуренция в лицето на Светлин Иванов, Антонио Иванов и Денис Димитров. И да подобри личното си постижение, пак ще е успех.    
Първенството буди страхотен интерес и заради факта, че сред записалите се за участие са почти всички най-добри български лекоатлети. Състезанието ще е особено важно, тъй като някои от тях със сигурност мечтаят да са сред участниците на световното първенство през септември. А визата за такъв шампионат минава през заверка с високи резултати.