Баща и невръстният му син стигнаха до съд, след като преди година се опитаха да избягат от митническа проверка, а по време на зрелищна гонка започнаха да хвърлят кутии с цигари през прозореца, за да се отърват от нелегалната стока.
Случаят е от 27 юни в кв."Чародейка", когато службите получили информация, че в джипа "БМВ Х5" се превозват цигари без бандерол и решили да го проверят. Шофьорът обаче не се подчинил и вместо да спре, натиснал педала на газта. По-късно обаче митничарите стигнали и до колата, и до пътниците в нея. Сметката показала, че в тях е имало 500 кутии безакцизни цигари "Corset Lilac Superslim" на стойност 3750 лева.
Бащата направи пълни самопризнания за нелегалната стока и сключи споразумение с прокуратурата за 11 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, а глобата му бе спестена. Синът му, който според обвинението е негов съучастник, е предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и се очаква там да определят неговото наказание.