Среднощно отмъщение заради неполучена заплата спретнал тийнейджър с помощта на своя приятелка, като не подозирал, че това ще го изправи пред съда редом с престъпниците.
Ученикът работел в заведение "Пикадили", но се ядосал, че шефът му бави заплатата, и решил да вземе нещата в свои ръце. Планирал как с приятелката му ще отмъкнат металната каса с парите на кафенето и ще си получи дължимите надници с лихвите. Заговорът бил реализиран на 28 декември миналата година, когато двамата тийнейджъри успели да счупят голяма стъклена врата и да се доберат до сейфа. Нарамили металната каса с размери 50х35х30 с 2204.90 лева в нея и хукнали да бягат. 
Успехът им обаче траял съвсем кратко - на няколко пресечки от заведението били застигнати от полицаи, които получили сигнал за посегателството. 
За стореното учениците стигнаха до съд, където направиха пълни самопризнания, а всички страни по делото се съгласиха, че са приемали постъпката си по-скоро като детска игра и това далеч не ги прави престъпници. Отделно, че двамата се занимавали активно със спорт и обществено полезен труд. Затова, а и заради факта, че са непълнолетни, те получиха снизхождение и бяха наказаха само с обществено порицание. То предвижда присъдите им да се прочетат по общинското радио.