Същите парапети, каквито бяха сложени по бул. „Придунавски“ ще има и на крайбрежната алея северно от Парка на младежта до зимовника. 
Както е известно, на нея много русенци обичат да спортуват или да се разхождат, а няма ограждение към река Дунав. Това всъщност е стоманобетонова плоча, по която хората се движат. За да се осигури безопасността на гражданите, в участък с дължина 400 м ще бъдат монтирани предпазни парапети.
Обществената поръчка, обявена от община Русе, беше спечелена от русенската фирма „Ас-Строй“ в конкуренция с още трима кандидати - софийските „Рив комерс“, „Телеком БГ“ и „Прокюрмън Пърформър“. След разглеждане на офертите максимален брой от сто точки получи русенската фирма. На второ място с еднакъв брой - 99.56 останаха „Прокюрмън Пърформър“ и „Рив комерс“, а „Телеком БГ“ беше отстранена от участие.
Първият етап от строителните дейности ще обхване района от помпена станция „Кея“ до Музея на транспорта, като точното место за закрепването на парапета към бетоновата основа ще бъде уточнено на място с фирмата. Монтирането ще става на етапи в зависимост от финансовите средства, като за първата част са предвидени близо 84 000 лева. 
Планира се следващият етап да обхване мястото, където бе убита журналистката и административен директор на ТВН Виктория Маринова. През януари кейовата стена, където се случи трагедията, беше осветена и бяха монтирани камери, като това беше направено с лични средства на бившия съпруг на тв водещата - собственика на „Нетуоркс“ Свилен Максимов. Идеята е с тези мерки алеята да стане по-безопасна за хората, които преминават през района.