Част от бул. "Придунавски" в района от хотел "Рига" към прелеза на Топлата вода е оставен без парапет към ската и тъй като няма осветление, хората са разтревожени, че може да стане инцидент в тъмната част на деня. Те настояват мястото да бъде незабавно обезопасено от общината.
Живеещите в квартала са притеснени с основание - от едната страна тротоарът е зает от строеж, а от другата липсват предпазни парапети. Старите са премахнати заради ремонт и все още не са възстановени. "Трябва да има парапет, защото и деца идват и играят тук, разхождат се с родители, може да стане инцидент. Поне за безопасността на децата да има парапет. А сега е зима и е хлъзгаво. Минават коли, а улицата е тясна, безопасността е под всякаква критика. Ако колата леко кривне, ще падне долу", споделя Снежана.
Хората казват, че няма поставени предупредителни табели за строителен обект. Според тях изпълнителите не са преценили правилно как и кога да извършат ремонта. "За две седмици всичко събориха, падна снегът и край. Спряха и всичко си остана така разкопано. Хората няма къде да се движат, все пак крайбрежна алея, хората идват, долу има заведения. Според мен трябваше поетапно да се направи, да се завърши една част и тогава да се продължи напред", коментира Метин Илизов.
От общината вече са предприели мерки за отстраняване на проблема. Част от липсващия парапет е оградена със сигнална лента, а работници започват поставянето на нови заграждения.