Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров не беше особено словоохотлив след загубата на отбора с 1:4 срещу „Левски“.
„Не виждам смисъл от приказки. Загубата е неприятна, но все пак става дума за двубой от първия кръг. Ще продължим да работим“, каза вчера Киров пред „Утро“.
А веднага след края на мача той заяви пред камерите на „Диема“, че сигурно самият има вина, след като тимът е допуснал толкова елементарни грешки. Според него отборът е играл добре през първия четвърт час, но лошите завършващи подавания на хората от фланговете не са позволили на „Дунав“ да реализира гол. При бързо попадение в полза на дунавци мачът е щял да се развие по друг начин.   
„Всяка грешка срещу отбори като „Левски“ се наказва. Каквото и да кажа след получени четири гола, ще е малко. Момчетата имаха огромно желание за игра и се стараха. В крайна сметка не е станало нещо страшно“, каза старши треньорът. 
Той отчете, че отборът е поотпаднал физически към края на мача.
И това беше точно така. Странното в случая бе, че футболистите на „Левски“ изглеждаха по-свежи, а само преди няколко дни бяха играли евромач срещу словаците от „Ружомберок“.  
Киров отбеляза още, че групата за мача е била твърде камерна с едва 17 футболисти в нея. 
„Селекцията при нас е отворен процес, така че ще гледаме да се подсилим с 1-2 добри футболисти. На всеки пост имаме добра конкуренция, но при крайните бранители не е така“, заяви наставникът.
Той си давал сметка, че следващият мач с „Ботев“ /Пд/ щял да бъде много труден. 
„Искам „Дунав“ да играе през целия двубой така, както го направи в първите 15 минути срещу „Левски“, завърши Людмил Киров.