Концерт на „Диана експрес“ и постановка на русенския куклен театър ще посрещне в следващите седмици обновеното след ремонт читалище „Искра“ в Борово. То беше открито в петък с празничен водосвет и богата празнична програма. Сред гостите на събитието бяха депутатът Пламен Нунев, който получи специална награда за заслуги за развитието на община Борово от кмета на градчето Валентин Панайотов. В празничния концерт се включиха танцов клуб „Боровски ритми“, женска певческа група „Боровчанки“, детски танцов състав „Искрица“, децата от детска градинаt „Славейче“, от група „Родолюбчета“ към центъра за обществена подкрепа, както и певиците Селин Якубова и Благовеста Димитрова. 
С 307 610 лева, отпуснати от Министерски съвет, беше ремонтиран покривът над сцената на читалището, а санитарният възел е адаптиран за хора с увреждания. Така всъщност е изпълнена една от приоритетните задачи на кмета Валентин Панайотов, заложени в предизборната му програма преди четири години. 
Надявам се в това читалище с тази модерна зала да има повече културни събития, а догодина те да се случват още по-често, каза Нунев, като допълни, че тук ще идват и хора от съседните общини, за да се насладят на изпълненията на гостуващи рокгрупи и актьори. Той подчерта, че ръководството на читалището е много инициативно, с идеи, за да се случват редица събития.