„Ще излезем с респект към отбора на „Левски“, но ще играем за победа. Знаете какъв съперник ни чака на мача в понеделник, затова и всички момчета са настроени за битка“, заяви на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров. 
В четвъртък футболистите провели тренировката в по-ранен час, за да изгледат по телевизията двубоя на „Левски“ срещу словаците от „Ружомберок“ /2:0/. 
„Надявам се, че гостите ще бъдат по-изморени и че ние ще им се противопоставим с повече свежест“, каза още старши треньорът.
„Свършихме полезна работа в подготвителния етап. Мисля, че отборът стои по-добре в сравнение след края на зимния лагер в Анталия. В мача срещу „Левски“ ще отсъства само контузеният и наказан Свилен Щерев. Динков и Мунин са възстановени. Правата на Самир Аясс са уредени. Той е в добра форма, защото първенството в Ливан завърши наскоро. Нуждаем се от още две попълнения - ляв и десен халф-бекове. До затваряне на трансферния прозорец има още време, така че няма да бързаме“, заяви Киров.
Той призова публиката да даде сериозно рамо на отбора в първия мач от новото първенство на efbet Лига.
„Утро“ се сдоби и със списъка на футболистите с договори: Александър Исаевски, Георги Иванов Динков, Диян Христов Димов, Ивайло Стефанов Лазаров, Иван Селеменев, Илия Георгиев Мунин, Мартин Стоянов Ковачев, Михаил Мирославов Милчев, Самир Ахмед Аясс, Сандро Емануел Семедо, Свилен Игнатов Щерев, Самуел Инкоом, Стефан Веселинов Христов, Фернандо Куинтела Кавалканте. Винченцо Венциславов Ангелов, Генадий Юриевич Ганев, Ахмед Йълмъзов Ахмедов, Благой Георгиев Макенджиев.