Полицията в Несебър е разпитала собственика на хотел в Слънчев бряг Иван Тодоров, заснет от израелски туристи как се опитва да изрита една жена от групата след скандал във фоайето. По информация на "24 часа" Тодоров е арестуван. Неговият адвокат Димитър Москоянев обаче заяви пред наш репортер, че лично е посъветвал клиента си да отиде в полицията на разпит днес сутринта, след което Тодоров се прибрал в хотела. Младият мъж, който е зет на известния несебърски предприемач Йордан Йорданов-Данчо Паркета,  стопанисва четиризвездния комплекс "Бест Уестърн премиум" в Слънчев бряг, в който е станал инцидента с израелците.

" Истината около скандала е съвсем различна, става дума за чисто битов скандал", каза пред "24 часа" адв. Димитър Москоянев. Юристът обясни, че на 5 юли около 11 часа в хотела пристигнали въпросните туристки от Израел и поискали веднага да бъдат настанени в резервираната от тях стая. Политиката на хотела обаче била настаняването да става след 14 ч. Тъй като стаята им не била готова, израелките били помолени да изчакат. "Тогава едната изпаднала в истерия и е започнала да крещи и да храчи персонала", твърди адв. Москоянев. Тодоров се намесил на по-късен етап, за да защити хората си, още бургаският юрист.

На разпространен от едната туристка клип в социалните мрежи, показан по-късно и по израелски телевизионен канала, обаче се вижда как млад мъж / Иван Тодоров- б.а./ се засилва към една от жените и вдига крак срещу нея, но се подхлъзва и пада на земята.

"Още снощи влязохме във връзка с централата на фейсбук в Щатите, след като се обозначихме и обяснихме за какво става дума, бяха изтрити над 30 000 поста. Обещаха ни да заличат и акаунта на въпросната туристка, пуснала клипа, обясни адв. Москоянев.

В прокуратурата е образувано досъдебно производство. Случаят се проверява и от министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите.