Вече 13 години Татяна Тодорова от Мартен се бори с множествена склероза. Заболяването засяга централната нервна система и постепенно води до пълна парализа. Досега 29-годишната жена се е лекувала в България, но лечението, което провежда от 2006 година, не дава резултат. Преди време жизненоважните лекарства на Таня са спрени, а без тях тя изпада в пристъпи. Те водят до парализа на крайник или загуба на слух, зрение или говор. Налага се семейството на Таня месечно да плаща по 4000 лв. за лекарства.
По професия Таня е библиотекар и макар да е в разцвета на силите си, тя не може да работи и да се забавлява, а по цял ден търси информация и моли болниците и държавата за помощ, споделят близки на момичето. Шанс да води отново пълноценен живот и да се стопира процесът на коварната болест дава клиника в Москва. За лечението обаче е необходима сумата от 50 000 евро, която е непосилна за семейството на младата жена. В сумата не е включен престой на майка й в болницата, който е 3000 евро, самолетни билети, рехабилитация, лекарства след лечението. 
Миналата година Таня е спечелила кола, екскурзия и 50 000 лева от Националната лотария. Тя поискала да замени екскурзията и колата за паричната им стойност, но съгласно политиката на Националната лотария това не е разрешено. Спечелената сума обаче не е достатъчна и затова семейството на Таня се опитва да събере останалата част. Те се обръщат с молба към всички хора с добри сърца, за да може чудото да се случи и Таня да води пълноценен живот. 
Всеки, който иска да помогне на младата жена в борбата й с множествената склероза, може да дари средства по разкритата банкова сметка в ОББ:
IBAN: BG81UBBS80021039084140
BIC:UBBSBGSF
Титуляр: Татяна Христофорова Тодорова
или на: paypal.me/tatqnatodorowa