Равнопоставен треньорски екип Даниел Милушев-Красимир Миронов ще ръководи през новия сезон волейболния отбор на „Дунав“, научи „Утро“. Бившият национал Милушев ще бъде със статут на играещ наставник. Твърденията в електронни издания, че той ще бъде изпълнителен директор, не отговарят на истината. 
Според наши източници ръководството на клуба разговаряло с двамата преди няколко дни. Потърсихме Миронов, но той отказа всякакъв коментар.
Бившият вече старши наставник Петър Шопов научи от „Утро“ за промяната на треньорския пулт.
„По принцип имаше някаква малка възможност да остана в Русе, но при тези обстоятелства е ясно, че няма да работя за „Дунав“. Помогнах в рамките на един сезон и мисля, че отборът се представи прилично като дебютант в Суперлигата. Няма драма - професията ми е такава, свиква се“, каза Шопов. 
Под негово ръководство русенският тим се класира осми през редовния сезон, а след това игра и плейофни мачове срещу много силния и интернационален състав на „Хебър“ /Пазарджик/. 
А пред Милушев и Миронов се задава тежка задача по темата със селекцията. Докато в другите клубове отдавна работят по нея, този процес в русенския тим изглежда сериозно закъснял. 
Ще е и много важно дали някои от по-опитните волейболисти, играли през миналия сезон, ще останат в Русе. 
Както „Утро“ вече писа, ангажиментът на четирима преотстъпени в „Дунав“ състезатели вече приключи. Капитанът Костадин Стойков пък започна работа в „Монтана“.