Мадагаскар продължава да мечтае! Дебютантът в Купата на африканските нации шокира ДР Конго с 4:2 след изпълнение на дузпи и се класира за 1/4-финалите в турнира. В редовното време срещата в Александрия завърши 2:2.

За място на 1/2-финалите отборът, в който играе полузащитникът на "Лудогорец" Абел Анисе, ще се изправи срещу победителя от мача Мали - Тунис. Тази среща е утре вечер от 22 ч. по RING.

Мачът беше изпълнен с драматизъм. Мадагаскарците поведоха рано след впечатляващ удар от далечно разстояние на Ибрахим Амада. В 22-ата минута Седрик Бакамбу възстанови равенството след точен удар с глава.

Островитяните отново излязоха напред в резултата в 77-ата минута с гол на Фанева Андриатсима с глава. Магагаскар вече предвкусваше поредния си исторически успех, когато в добавеното време на срещата Шансел Мбемба Мангулу изравни.

В продълженията имаше добри възможности и пред двете врати, но те не бяха материализирани. При дузпите съотборниците на Анисе бяха безгрешни, за разлика от съперниците си, които пропуснаха на два пъти и решиха изхода от сблъсъка.