„Дунав“ прати в „Локомотив“ /Горна Оряховица/ дошлия на проби Симеон Димитров. Юношата на „Левски“ тренира с русенския отбор на лагера в Трявна и дори се говореше, че ще получи предложение за договор.
„Продължавам да твърдя, че Симеон е много перспективен нападател. Той обаче е много млад, а ние без това разполагаме с наши юноши. В крайна сметка говорих с колегите от „Локо“ /ГО/ и се разбрахме да се премести в техния отбор. Ще продължавам да го наблюдавам и да следя изявите му. Щом поузрее, вратите за него в „Дунав“, ще са отворени“, коментира вчера пред „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Людмил Киров.
Той категорично отказа да говори по темата „Васил Шопов“. Както вече писа „Утро“, Шопов се раздели с „Ботев“ /Пд/, а сайтът на „Дунав“ потвърди, че се преговаря с халфа за завръщането му в Русе. В събота вечерта обаче изтече новина, че ЦСКА 1948 ще излезе с подобрена оферта за Шопов. Футболистът вече отказа веднъж да премине в този клуб. 
Долу-горе така стои и въпросът с бившия халф на русенския тим Самир Аясс, който прекрати ангажиментите си с ливанския „Ал-Ахед“, с който стана шампион на страната и носител на националната купа. 
„Дунав“ иска да си върне Самир“, написаха вчера електронни издания.
„Няма да коментирам и тази тема“, каза Киров пред „Утро“.
Той разкри, че планът му за подсилване на отбора включва привличане на оше двама футболисти. 
„Има време. Трансферният прозорец затваря в средата на август“, обясни старши треньорът.
Късно вчера „Дунав“ излезе на стадион „Тича“ във Варна за последната си контрола срещу „Черно море“. 
„Отиваме да играем добър футбол и да затвърдим впечатленията за подем, прокраднал се в проверката срещу румънците от „Академика“ /Клинчени/“, заяви Киров.