Скъсана тениска и следи от нокти по кожата били част от резултатите след пиянско спречкване на почерпени младежи пред дискотека в Две могили. А в раздора се прокрадват нотки на ревност, събудени от вече отминала романтична връзка.
Кавгата се заформила в ранните часове на 30 юни, когато около 4 часа 30-годишна жена била в компанията на приятелки пред заведението. Тогава до тях паркирал 25-годишен мъж от Чилнов, който изневиделица се отправил към жената, плеснал и шамар и започнал да я обсипва с цветисти епитети и квалификации. В замяна тя пък му скъсала тениската и го одрала. Тогава била ударена втори път, при което паднала и се ударила на кошче за боклук. 
За посягането без провокация и то на жена мъжът стигна до съд за дребно хулиганство, а беленските магистрати прецениха, че заслужава 400 лева глоба. Той обаче категорично не се съгласи със санкцията и обжалва на втора инстанция решението.
Според него истината била съвсем различна. Той и брат му били обиждани, а потърпевшата му търсела обяснения защо си пишел с други жени. И тъй като в злополучната нощ била сериозно омаяна от алкохола, му скъсала тениската, а той единствено я бутнал по рамото, при което тя се спънала в бордюра и паднала върху кошчето. Предстои окръжните съдии да сложат точна на спора.