Една от "услужливите" мургавелки, които с досадна настойчивост предлагат да върнат вече празните от покупки колички за пазаруване пред хипермаркетите, стигна до съд и се сдоби с окончателна присъда.
Връщането на количките срещу монетите, оставени като депозит в тях, било основното й препитание, но наред с тази леко завоалирана форма на просия тя направо си искала по някой лев. А при удобна възможност преминавала границата на закона, като засега са разкрити 2 такива случая.
По-бруталният е от 19 август 2018 година, когато около 10 часа фиксирала мъж, който с чанти в ръце отивал към паркирания си автомобил пред "Кауфланд" в кв."Дружба". Поискала му пари за храна, той я съжалил и й дал 1 лев. Там обаче била грешката му, тъй като хитрушата видяла, че в джоба му има и две банкноти от по 50 евро. Престъпният й ум веднага измислил план как да ги свие - блъснала благодетеля си под предлог, че идва кола, която щяла да го удари. Човекът се вцепенил от изненадващата атака и докато се съвземе, крадлата вече била взела стоте евро. 
На 1 юни около 9.30 нейна жертва станала друга клиентка на хипермаркета, която непредпазливо оставила портмонето си в количката редом до напазаруваните продукти. Докато местела покупките в багажника на колата си, била издебната от ловката крадла, която се пресегнала и грабнала портмонето. Куриозното е, че след като приключила с товаренето на продуктите, жената имала намерение да даде някой лев на мургавелката и точно тогава осъзнала, че парите й са изчезнали заедно с нея.
За кражбите на стойност 680 лева неграмотната ромка бе осъдена 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Адвокатът й изтъкна, че тя е още малка, живее в недоимък, пък и има интелектуални и поведенчески дефицити, но съдът не сметна, че заради това заслужава по-лека присъда.